Deze website heeft cookies nodig om goed te functioneren. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van onze cookies - Meer lezen - Verberg dit bericht

Voor 16:30 uur besteld, morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf 35.-*

Ophalen bij een PostNL-locatie*

Gratis cadeau bij je bestelling*

Afterpay® achteraf betalen

Vetpercentage Meten

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je jouw progressie met betrekking tot vetmassa het beste kunt meten?
Een meetlint, weegschaal  of BMI zijn vaak onbetrouwbare meetmiddelen. Je houdt immers de ene periode meer vocht vast dan de andere periode. Daarbij is het mogelijk om aan te komen in gewicht door bijvoorbeeld aanmaak van spiermassa (1 kg spiermassa is gelijk aan 0.66 kg vetmassa) waardoor het lijkt alsof je meer vetmassa zou hebben. Ook is het BMI vaak onbetrouwbaar doordat hier alleen het gewicht en de lengte wordt meegenomen in het resultaat.

Healthy2day biedt jou de beste uitkomst, namelijk een huidplooimeting.
Met een huidplooimeter kan de dikte van een huidplooi worden bepaald.  Met behulp van de gemeten huidplooien kan een voorspelling worden gedaan over de totale lichaamsvetmassa.
Met recht kan worden gesteld dat de huidplooimeting, behoort tot één van de beste manieren om jouw vetpercentage en vetmassa te berekenen. Op de markt verschijnen er steeds vaker alternatieven, die dezelfde betrouwbare meting garanderen. Echter, blijken deze meters, zoals een elektronische weegschaal of een impedantiemeter, vaak een verkeerd beeld te schetsen.

Wat houdt zo’n huidplooimeting precies in?

Je wordt door een van onze werknemers, door middel van een Harpenden huidplooimeter, gemeten. Hierbij worden enkele punten (in de meeste gevallen 4 punten) op je lichaam gemeten.

  • 1. De Biceps (midden voorzijde van uw bovenarm)
  • 2. De Triceps (midden achterzijde van uw bovenarm)
  • 3. Scapulo-thoracaal (onder het schouderblad)
  • 4. Supra-iliacaal (boven het bekken

MEETPUNTEN:

 


huidplooimeting, meetpunten 

Er kan in jouw situatie gekozen worden voor een 7-punts meting als de persoon die de meting verricht deze meting betrouwbaarder inschat. Echter wordt er in de meeste gevallen gekozen voor de 4-punts meting die hierboven beschreven staat. Wij raden je aan om van te voren geschikte kleding te dragen.

Na de huidplooimeting wordt er een berekening gemaakt waarin wij zeer nauwkeurig de vetmassa in percentage kunnen inschatten. Naast de huidplooimeting wordt je gewogen, en wordt je lengte gemeten. Met gebruik van deze waardes krijg je een overzicht mee naar huis waarin alle resultaten plus andere belangrijke waardes zoals je vetvrije massa (kg), basale stofwisselingssnelheid (BMR), caloriebehoefte (kcal) etc. staan beschreven. Je krijgt echter niet enkel een overzicht, ook geven wij uitleg en advies met betrekking tot de  gemeten resultaten. Voor de meting, het overzicht en het persoonlijk advies betaal je bij Healthy2day niets.

Wij begrijpen het volkomen als je voorkeur uitgaat naar een man of vrouw die de meting verricht. Je kunt dit van te voren aangeven zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Voor meer informatie en / of een afspraak ben je van harte welkom bij Bardolino. Geen mogelijkheid om langs te komen dan neem je gerust hier contact op