Deze website heeft cookies nodig om goed te functioneren. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van onze cookies - Meer lezen - Verberg dit bericht
SNELLE VERZENDING

SNELLE VERZENDING

Vandaag voor 16:30 besteld, vandaag verstuurd!

CADEAU

CADEAU

Kies een gratis cadeau bij je bestelling!

ACHTERAF BETALEN

ACHTERAF BETALEN

Online shoppen en achteraf betalen!

CLA

CLA (GECONJUGEERD LINOLZUUR)

Geconjugeerd linolzuur (Conjugated Linoleic Acid oftewel CLA) is de overkoepelende term voor alle isomeren van linolzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur van het omega 6- type. Meervoudig onverzadigde vetten zijn alle triglyceriden die een vetzuur bevatten met meer dan één dubbele verbinding in het molecuul.

CLA kan door het lichaam zelf worden geproduceerd, maar is ook in kleine hoeveelheden terug te vinden in bijvoorbeeld volle melk en andere zuivelproducten. Nóg kleinere concentraties ervan kun je vinden in het vlees van herkauwers zoals koeien. De CLA in supplementen wordt meestal synthetisch geproduceerd op basis van saffloerolie, via een proces dat isomerisatie heet.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina

Wat is CLA?

CLA , of geconjugeerd linolzuur, is een van nature voorkomend vetzuur dat wordt aangetroffen in met gras gevoerd rundvlees, bizons, buffels, lammeren en andere herkauwers. Je kunt het ook vinden in voedingsmiddelen zoals volle melk, yoghurt, zalm, kokosolie , saffloerolie en andere voedingsproducten. De CLA-aanvulling is vaak gepromoot als een gewichtsverlies en spieropbouwende hulp. Het wordt ook verondersteld om die met cardiovasculaire ziekte, diabetes en zelfs kanker zoals borst en long te bevoordelen.

Om u een basis achtergrond te geven, is linolzuur een van de twee dubbel onverzadigde vetzuren. Het is het belangrijkste vetzuur dat wordt aangetroffen in plantaardige oliën zoals soja, maïs en druivenpitolie . Linolzuur is ook een omega-6-vetzuur. Het andere essentiële vetzuur, linoleenzuur, is een omega-3 vetzuur . Beide zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die twee of meer dubbele bindingen bevatten. Vetzuren zijn nodig in ons lichaam voor essentiële celfunctie. Geconjugeerd linolzuur is een samenvoeging van verschillende vormen van linolzuur. Als CLA ondersteunt het verminderde ontsteking en weefselherstel. Omdat het lichaam linolzuur niet op natuurlijke wijze maakt, moet het worden geconsumeerd met een uitgebalanceerd dieet.

Dus, hoe kan CLA gewichtsverlies en spierversterking inspanningen precies verbeteren? Hier is de bewering:

  • Helpt vetcellen af te breken
  • Verhoogt vetzuuroxidatie uit opgeslagen vet
  • Verhoogt het energieverbruik tijdens het slapen
  • Voorkomt dat het metabolisme vertraagt tijdens een caloriebeperkt dieet
  • Vergroot spiermassa en kracht
  • Vergroot de spiermassa
  • Verbetert fysieke prestaties