Deze website heeft cookies nodig om goed te functioneren. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van onze cookies - Meer lezen - Verberg dit bericht

Voor 16:30 uur besteld, morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf 35.-*

Ophalen bij een PostNL-locatie*

Gratis cadeau bij je bestelling*

Afterpay® achteraf betalen

AMINO'S

AMINO'S

Aminozuren vervullen belangrijke taken in alle organen en weefsels in het lichaam. Het zijn basiseenheden die met elkaar verbonden zijn door peptidenketens, en die samen peptiden en eiwitten vormen die essentieel zijn voor de groei, reparatie en instandhouding van spieren. Om de cellen in staat te stellen om de eiwitten voort te brengen die ze nodig hebben voor deze taken, is er een constante aanvoer van aminozuren nodig. Deze kunnen via voeding worden binnengekregen of door het lichaam zelf worden geproduceerd.

Naast dat het essentiële bestanddelen zijn van eiwitten, spelen aminozuren ook andere rollen die in biologisch opzicht belangrijk zijn. Ze zijn betrokken bij de synthese van enzymen en hormonen, het vervoer van stoffen door het lichaam, de productie van antilichamen, oftewel immunoglobulines - belangrijke componenten van het immuunsysteem - en het reguleren van de zuurtegraad van het lichaam. Ook kunnen ze dienen als energiebron wanneer de glycogeenreserves van het lichaam uitgeput zijn.

Bepaalde aminozuren worden veel gebruikt in de vorm van voedingssupplementen, afhankelijk van hun specifieke werking, doel of eigenschap.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 118

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 118

per pagina